Climate Living Lab Schelde Delta i.o.

TWEEDE PARTNERBERAAD: HET GEOPARK EN ZIJN VERHAAL(LIJNEN)

De Amerikaanse schrijver Henry Miller zei het al: “Je bestemming is nooit een plek, maar een nieuwe manier om dingen te zien.” Deze quote kenmerkte het tweede partnerberaad op donderdag 10|10. De bijeenkomst in het provinciehuis in Middelburg draaide om de iconische verhaallijnen van de Schelde Delta. Verhalen die de veelzijdigheid van het geopark weerspiegelen. Van het geologische verhaal tot het verhaal over erfgoed en het verhaal over geotoerisme.

Geoloog Patrick Kiden gaf in een bevlogen presentatie inzicht in 50 miljoen jaar geschiedenis in het Scheldegebied.

Profiel van geotoerist

Walter Jonkers ging in op het profiel van de geotoerist. Hoe ervaar je als geotoerist natuurgebied de Manteling? Valt er op de bebording bijvoorbeeld iets te lezen over de geologische opbouw van het gebied? Kan de buitenlandse toerist hier ook mee uit de voeten? En hoe kunnen we de gegevens over toerisme inzetten om de sites te verbeteren? Uit zijn verhaal bleek wel dat de informatie zoals die nu gegeven wordt, nog niet voldoende is voor een UNESCO-status.

Interactieve ‘mentimeter’

Marc Kocken en Jeanine Dekker van Erfgoed Zeeland namen de aanwezigen mee in de Zeeuwse Erfgoedlijnen en de vraag hoe de verhaallijnen in ons beoogde geopark gekoppeld kunnen worden aan de sites. De interactieve ‘mentimeter’ bleek een prima tool te zijn om te kijken welke sites en verhaallijnen bruikbaar zijn voor Geopark Schelde Delta.

Deel dit bericht via:
Share on facebook
Share on linkedin
Share on email