Climate Living Lab Schelde Delta i.o.

STEENBAKKERSTUNNELS HERONTDEKT!

De Rupelstreek telt meer dan 44 tunnels onder de verbindingswegen. Door deze tunnels werd de klei en de gedroogde bakstenen vervoerd met paard en kar of met kleine locomotiefjes tussen kleiput, machinehal en de ovens langs de Rupel. 4 korte tunnelwandelingen (4 tot 5 km) zetten deze unieke relicten uit het steenbakkerijverleden in de kijker.

Sommige wandelingen zijn meer voor de cultuurliefhebber, zoals de wandeling met als startpunt ‘Museum Rupelklei’ (Terhagen-Rumst) en de wandeling met als startpunt het ‘Ecomuseum en Archief van de Boomse Baksteen’ (Noeveren). Andere zijn uitermate geschikt voor een uitstap met de kinderen, zoals die met startpunt ‘Fietsbelevingscentrum de Velodroom’ in de Schorre (Boom) en startpunt ‘Natuur.huis de Paardenstal’ (Niel)
De pdf’s van de wandelingen (route en woordje uitleg) zijn vanaf 15 juni te downloaden via Toerisme Rupelstreek. De geprinte versies kan je af halen op het Infokantoor van Toerisme Rupelstreek of aan de startpunten tijdens de openingsuren.

Meer info vind je op: www.toerismerupelstreek.be

Adres: Toerisme Rupelstreek, Recreatiedomein De Schorre, Schommelei 1, 2850 Boom

Deel dit bericht via:
Share on facebook
Share on linkedin
Share on email