Climate Living Lab Schelde Delta i.o.

STAKEHOLDERS ONDERTEKENEN INTENTIEVERKLARING GEOPARK

Een UNESCO Global Geopark kan alleen bestaan met de steun, betrokkenheid en inzet van lokale, regionale en nationale stakeholders. Dat geldt ook voor het toekomstige Geopark Schelde Delta, waarin Vlaanderen en Nederland grensoverschrijdend samenwerken. Om die samenwerking te bekrachtigen, ondertekenen de initiatiefnemers, samen met maatschappelijke organisaties, ondernemers, overheden, onderwijs en wetenschap, op donderdag 28|11 een intentieverklaring. Hiermee zetten we gezamenlijk de stap naar het Geopark Schelde Delta. Wij nodigen u uit om deze mijlpaal in het provinciehuis in Antwerpen te vieren!

Wij nodigen u uit om deze mijlpaal in het provinciehuis in Antwerpen te vieren!

Aanmelden kan tot 14|11 via deze link

De UNESCO-status zet de Schelde Delta internationaal op de kaart. Het benadrukt ook de uitzonderlijke geologische en landschappelijke kwaliteiten van het gebied in relatie tot de rijke cultuurhistorie en de natuur. Als geopark creëert het gebied onder bewoners, recreanten en ondernemers bewustwording over zijn ontstaansgeschiedenis. En het draagt bij aan de identiteit van het gebied en de bewoners. De provincies Antwerpen, Oost-Vlaanderen, Noord-Brabant en Zeeland en de EGTS Linieland van Waas en Hulst vormen het kernteam dat samen met de stakeholders bouwt aan het Geopark Schelde Delta als internationaal netwerk en samenwerkingsverband.

UNESCO-label opent deuren

Als kwaliteitskeurmerk opent het UNESCO-label deuren: naar internationale aandacht en (wetenschappelijk) onderzoek, naar verdere regionale profilering en naar meer grensoverschrijdende samenwerking op het gebied van wetenschap, educatie en onderwijs, recreatie en duurzaam toerisme. U kunt daar als stakeholder en ambassadeur een belangrijke bijdrage aan leveren. Wij hopen dan ook van harte op 28|11 zo veel mogelijk stakeholders in Antwerpen te ontmoeten.

Programma

19.00 uur: Inloop met hapje en drankje

19.30 uur: Opening door gedeputeerde Caluwé en film

19.40 uur: Lezing door Annelies Storme Universiteit Gent

20.00 uur: Ondertekening intentieverklaring, samenwerkingsovereenkomst en installatie

                     stuurgroep (provincies en EGTS Linieland van Waas en Hulst)

20.15 uur: Opening buffet met streekgebonden producten

21.00 uur: ‘Proeverij van het Geopark’ door Food Archeoloog Jeroen van Vaerenbergh

21.30 uur: Einde

Deel dit bericht via:
Share on facebook
Share on linkedin
Share on email