Climate Living Lab Schelde Delta i.o.

NIEUW INFORMATIEPUNT WESTERSCHELDE

Speciaal om de Westerscheldenatuur te beleven, maakt de Provincie Zeeland een informatiepunt waar fietsers en wandelaars even kunnen stoppen. Dit werd plechtig geopend op vrijdag 30 oktober 2020 bij het informatiepunt Westerschelde op de zeedijk in de buurt van het schor van Waarde. Wij zijn heel verheugd dat dit informatiepaneel als eerste het logo van Geopark Schelde Delta bevat.

Op drie panelen staat informatie over de ontstaansgeschiedenis van de Westerschelde. Je kan er lezen over de verdronken dorpen Oud-Rilland, Gobbenoord en Valkenisse. Je kan er lezen over de aanwezige flora en fauna en buitendijks natuurherstel. Je kan er ook rustig zeehonden spotten die op de zandplaat liggen te verpozen en op zoek gaan naar baardmannetjes tussen het riet.

Het infopunt wordt gemaakt van beton met cortenstaal. Dit materiaal is goed bestand tegen de (zoute) buitendijkse omstandigheden en daarmee onderhoudsarm. Bijzonder aan dit punt is dat het doorsneden wordt door het buitendijkse fietspad.

Provincie Zeeland zorgt samen met partners in en rond de Westerschelde voor een natuurlijke, veilige en toegankelijke Westerschelde met ruimte voor getijdennatuur en natuurbeleving. De gemeente Reimerswaal verzorgt het beheer en onderhoud.

Meer informatie over het Natuurpakket Westerschelde: www.zeeland.nl/natuurpakket

 

Deel dit bericht via:
Share on facebook
Share on linkedin
Share on email