Climate Living Lab Schelde Delta i.o.

GESLAAGDE PILOT MET VR-FILM OVER GEOSITE VOOR OUDEREN

Als ouderen de Schelde Delta niet kunnen bezoeken, brengen we de Schelde Delta wel naar hen. Dat was het uitgangspunt van een pilot van ZorgPlezier en HetisEsther met een virtual reality-beleving. Geopark Schelde Delta omarmde dit bijzondere initiatief. Het resultaat is een VR-film over geosite De Manteling van Walcheren.

Op 6 december werd de film gelanceerd in Zorgcentrum Willibrord in Middelburg (Zeeland). Beide initiatiefnemers en de Zeeuwse gedeputeerde Anita Pijpelink waren hierbij aanwezig. De film, waarmee de kijker een virtuele toer maakt door het gebied, leverde ontroerende reacties op.

VR-belevingen
We staan er niet altijd bij stil dat een bezoek aan mooie natuurgebieden en fraaie cultuurhistorische plekjes niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Bijvoorbeeld voor ouderen in zorginstellingen die slecht ter been zijn. ZorgPlezier en HetisEsther, beide actief in de zorgsector, kwamen op het idee om deze mensen VR-belevingen aan te bieden. Samen met Geopark Schelde Delta is van een van de sites in het gebied een VR-film gemaakt, die de ouderen één laat worden met het gebied. Hiervan is een korte impressiefilm gemaakt.

Vervolg
Er komt zeker een vervolg met meer VR-filmpjes van geosites. De filmpjes worden vrij ter beschikking gesteld aan de zorgsector, maar zijn ook geschikt voor andere doelgroepen.

< link naar impressiefilm >

Deel dit bericht via:
Share on facebook
Share on linkedin
Share on email