Climate Living Lab Schelde Delta i.o.

AAN DE SLAG MET INSPIRERENDE VERHAALLIJNEN OVER GEOPARK

Elke plek heeft haar eigen verhaal. Er is geen onderwerp zo inspirerend als een rivier die door het landschap stroomt. De Schelde, met haar zijrivieren zoals de Rupel en de Durme, is al eeuwen een inspiratiebron voor verhalen. Die spelen zich af in het rivierenlandschap en slagen erin om groepen mensen langs de stroom te verenigen. In het kader van het UNESCO Global Geopark Schelde Delta zijn we op zoek naar thema’s die de hele Schelderegio verbinden. Op 4 december 2019 deden 50 deelnemers vanuit toerisme, erfgoed en natuur een eerste verkenning naar mogelijke verhaallijnen.

Om een stad, regio of natuurpark voor te stellen en te promoten, zijn verhalen die onder de bevolking leven onmisbaar. Ze zijn heel herkenbaar en getuigen vaak van een diepe samenhorigheid. Dat geldt ook voor de Schelde Delta. De verhalen die er ronddwalen, hebben alles in zich om bezoekers en inwoners een waardevolle beleving te bezorgen.

Verhalen verknopen
De Schelderegio wordt al aan de hand van heel wat verhalen gepresenteerd. Regionale erfgoedverenigingen, toeristische diensten en andere organisaties brengen het verhaal van de regio elk op hun manier met eigen accenten. In Temse (Oost-Vlaanderen) bogen vertegenwoordigers vanuit toerisme, erfgoed en natuur zich op 4 december over deze verhaallijnen. Het doel is om binnen het gebied van het Geopark Schelde Delta de verhalen in Zeeland, Brabant en Vlaanderen met elkaar te verknopen. Daarvoor worden verschillende bijeenkomsten in het gebied gehouden, zoals de bijeenkomst in Temse . De digitale tool Mentimeter blijkt hiervoor heel effectief te zijn.

verhaallijnen Temse film

 

 

Deel dit bericht via:
Share on facebook
Share on linkedin
Share on email